Dagbok över hÀndelser, lovar inget men ska försöka att skriva lite.

110508 LÀnge sedan jag skrev hÀr, flera Hoyor har blommat och jag har fÄtt dom pÄ bild innan jag har varit tvungen att klippa bort dom, eftersom sambon reagerar pÄ dom, trist men sant. Bilder kommer nÀr jag har möjligeht att fixa till dom.

100407 Idag hÄller Purpureofusca pÄ och slÄr ut, har lagt in bild pÄ dess sida.

100315 Lacunosan har börjat blomma igen, den gjorde uppehÄll över den mörkaste tiden, Praetorii har blommat igen men den bor under lysrör sÄ den har nog inte koll pÄ Ärstiderna. Flera Hoyor har dött, mÄnga som var i kalla fönster klarade sig inte, det var lite vÀl kallt i vinter. Subquintuplinervis har knoppar pÄ gÄng, den bor pÄ jobbet, hoppas ingen klagar pÄ doften, den doftar riktigt starkt sÄ den bor dÀr ingen sitter och jobbar.

100112 NÄgra Hoyor har nog strykigt med, det Àr nog för lite ljus och sÄ kanske lite för lite vatten för vissa.

091025 Första av Australis blombollar hÄller pÄ och stÀnger, tvÄ kvar. Linearisen Àr helt full av knoppar, den Àr jÀttefin.

091013 Fotat Australis Lisa som Àr grönbladig numera, jÀttefina blommor som doftar gott. Började slÄ ut igÄr sÄg det pÄ kvÀllen. Praetorii blommorna hÄller pÄ och ger sig nu.

091007 En knopp har slagit ut pÄ Praetorii ohhh vad fin den Àr, sonen tyckte den sÄg ut som en alien, han har ju inte sett Mulitfloran....den har jag pÄ jobbet. Har luktat pÄ den men hmm den luktar inge gott, ska sniffa mera pÄ den nu ikvÀll fÄr vi se om jag Àndrar uppfattning.

091004 Uppdaterat en massa bla bilderna jag tog nÀr jag planterade 30/9. Australis Lisa men grönbladig har flera blomsporrar pÄ gÄng. Linearis Àr helt full med knoppar, snart luktar det citron i köket.

090930 Idag planterade jag alla sticklingar som har suttit pÄ rotning, vissa pÄ övertid. Kika gÀrna pÄ Vulkansten i menyn. Har stora knoppar pÄ gÄng pÄ vad jag trodde var den sprÀcklinga multifloran borde ha fattat att det inte var den knopparna ser ju inte lik ut, bara antog det, men tog upp en kruka som stod bakom och till min förvÄning var ju multifloran dÀr, kikade dÄ pÄ vilken det var som hade knoppar, tror ni jag vart GLAD =0], men vi fÄr se hur det gÄr har vÀntat pÄ att blomsporren ska trilla av lÀnge nu den Àr lite gul men har ÀndÄ envist hÀngt kvar, den hade ett gÀng blomknoppar pÄ en till sporre men de trillade av idag, hade inte ens sett dom. HÄller tummar o tÄr att man fÄr se dessa underbara blommor.

090918 Har tagit massor med kort pĂ„ Purpureofusca lagt in 2st pĂ„ dess sida. Den doftar en hel del pĂ„ kvĂ€llen och slĂ€pper rĂ€tt mycket nektar. Äntligen blommar den i sommras tappade den knopparna men denna gĂ„ng fick jag se dom, den har en blomsporre till pĂ„ gĂ„ng.

090912 Blomknoppar Àr pÄ gÄng igen pÄ Purpureofusca, hoppas dom fÄr blomma denna gÄng, förra gÄngen försvann dom mystiskt, tror att det var en liten som pilla lite mycket pÄ dom.

090821 Gjorde klart en Hoyahylla för alla sticklingar, nu slipper dom trÀngas i köket pÄ köksbÀnken. Det vart jÀttebra. Bild kommer senare.

090528 Fick leverans av Hoyor igÄr och idag, det var lite sÀmre idag för nÄgra sticklingar mÄdde inte bra, jÀttetrÄkigt, men vi fÄr hoppas att dom överlever. Oj vad mÄnga jag har som ska lÀggas in pÄ sidan. Tror jag mÄste spÀrra Tradera, man kan ju inte lÄta bli att buda lite.

090514 IgÄr kom en massa Hoyor som genast planterades och fotades, de flesta ligger redan pÄ sidan.

090512 Planterade och fixade med Traderavinster bara Hoyor. Har uppdaterat pÄ sidan lite.

090506 Har lyckats utöka Hoya samlingen lite till.

090429 Fotade en massa Hoyor bÄde igÄr och idag, jobbar pÄ att lÀgga in bilder och info men det tar tid, ska kolla upp hur man gör för att lÀgga upp en databas. IgÄr gjorde jag en hylla i köket Ät Hoyorna som av nÄgon konstig anledning har förökat sig (viskar Tradera) =o) ska nog göra en till sÄ jag fÄr tvÄ hyllor i ett fönster. Perfekt för sticklingar tex för det Àr norrlÀge dÀr lite ljus pÄ morgon och lite pÄ kvÀllen.

090427 Fick ett paket med Hoyor, superfina, dessa vart genast planterade o fotade kommer att lÀggas in.

090426 BÄde igÄr och idag har jag jobbat mycket med min nya hemsida. Inspirationen har Äterfunnit sig, men jag har inte kommit pÄ hur jag ska lösa mitt stora problem och det Àr hur jag ska presentera alla vÀxter.

090423 Har idag planterat om några Hoyor, även klippt ner några vissa var jag tvungen att flytta och dom hade växt in i varandra så det var bara att ta fram saxen, en gick av så det var bara att hacka upp den. Min diptera som var så stor och fin fick jag klippa ner i småbitar något har nog hänt med roten den verkar inte suga upp vatten. Heuschkeliana har jag också klippt i småbitar samma sak hade hänt med den, klippte några bitar för ett par veckor sedan och igår planterades dom som rotat sig, slaktade resten av växten helt för några dagar sedan när jag såg hur bra den tog sig bara den fick lite vatten. Så det blir nya fina växter av dom men oj vad många skott jag har nu.


© Susan R